İzzet Yıldırım: ‘‘Sivas’ a, ulusal değere sahip bir marka kazandırmayı hedefliyoruz’’ 04 Nisan 2012 Çarşamba 14:52 2001 yılında kurulan ve üç otaklı bir aile şirketi olarak faaliyetine devam eden Memici Gıda tarım ve hayvancılık sektöründe hizmetlerini sürdürüyor. Firma Sahibi İzzet Yıldırım sektöre ve Sivas’a ilişkin sorularımızı sizler için yanıtladı.Sorularımıza geçmeden önce kendinizden kısaca bahseder misiniz? 1973 yılında Kangal ilçesinin Deliktaş nahiyesinde dünyaya geldim. 1990 yılında liseyi bitirdikten sonra ticarete merak sardım ve İstanbul’da 1999 yılına kadar çalıştım. Aile içerisinde alınan karar doğrultusunda 2000 yılında Sivas’a döndük ve gıda sektöründe çalışmaya başladım.Memici Gıda’nın kuruluşu hakkında bizleri kısaca bilgilendirir misiniz? 2001 yılında Memici Gıda Tarım Ve Hayvancılık Ltd. Şti’ni kurduk. Üç ortaklı bir aile şirketi olarak faaliyete başladık. Geçen süre içerisinde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda özel sektör ve kurumlarda pazar payının büyük bir kısmına sahip olduk. Ulusal firmaların bölge bayilikleriyle beyaz et sektöründe faaliyete devam etmekteyiz.Gıda firması olarak ürünlerinizin üretim aşamasında hijyenini ve tazeliğini nasıl sağlıyorsunuz? Hijyen konusunda en çok hangi hususlara dikkat ediyorsunuz? Depoladığımız ve sevkıyatını yaptığımız ürünleri genel hijyen kurallarına uyarak muhafaza ve sevk ediyoruz. Ürünlerin tüketiciye ulaşana kadar soğuk zincirin süreklilik arz etmesi gerekmektedir. Üretimde ve sevkıyatta çalışan personelin genel hijyen kurallarına uymasına önemle dikkat edilmektedir. Toplu tüketimlerde ve perakende satış noktalarında müşterilere hazırladığımız ürünleri hijyen kurallarına uyarak insan sağlığına tehdit etmeyecek şekilde sunulmaktadır.Memici Gıda Ürünleri adına ileriye dönük hedef ve projelerinizden kısaca bahseder misiniz? Bireysel ve toplumsal olarak devlete karşı bazı sorumluluklarımız vardır. Bu sorumlulukların en önemlisi çalışmak ve üretmektir.Bu doğrultuda yatırım yapmamız gerektiğini düşünerek 1,500.000 metrekare arazi alımıyla kırmızı et sektörüne 2010 yılında Amerika’dan ithal ettiğimiz 116 baş gebe düve ile üretime başladık. Irk seçiminde et ve karkas kalitesinin yüksek değer taşıdığı Avrupa’da ve Amerika’da tercih edilen Angus ırkını seçtik. Şu anda Angus çiftliğindeki sayı 280’e ulaştı. Çiftliğimizde üreteceğimiz kırmızı etin işlemini kendi tesislerimizde işleyip sahip olduğumuz markalarla ulusallaşma yolunda çalışarak Sivas’ a ulusal değere sahip bir marka kazandırmayı hedefliyoruz.Sık, sık diğer ürünlerde olduğu gibi gıda ürünlerine de zararlı katkı maddelerinin katıldığı gündeme geliyor. Sizin bunlarla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Gıda üretiminde kullanılan çeşitli katkı maddeleri vardır. İşin bu boyutu önce insanın kendisine saygılı olmasıyla başlar. Kendine saygısı olan birinden başkalarına saygısızlık beklemek doğru değildir. Dolayısıyla insan sağlığına zarar verecek bütün ek katkı maddelerinden uzak hijyen kurallarına uygun organik yapısı bozulmamış ürünler üretip piyasaya sunulması gerektiğini düşünüyorum. Kendimize ve ailemize layık gördüğümüz doğrultuda üretim yapmak ve hizmet vermek en önemli misyonumuzdur.Sivas’a yönelik planlamış olduğunuz yeni bir yatırım projeniz var mı? İleriye dönük plan ve projelerimiz var fakat her şirketin kendi faaliyet alanında uzmanlaşması gerektiğini ve yatırımlarını uzmanlık alanında yapmasını doğru buluyorum. Bu sebepten dolayı faaliyet alanımızdaki yatırımları ve projeleri tamamladıktan sonra farklı alanlardaki projeleri derlendirebiliriz.Sivas’ın son yıllarda Türkiye ve dünya üzerindeki yeri hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız? Sivas’ın dünya tarihindeki yeri Milattan öncelere dayanmaktadır. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu şüphesiz bütün dünya biliyor. Son zamanlardaki ticari faaliyetleriyle Sivas ta üretim yapan dünyaya pazarlayan ciddi cirolara sahip şirketlerimiz var olmaya başladı. Tarihsel kültürel ve sosyal yapısıyla sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla daha iyi bir şekilde temsil edilebileceğine inanıyorum.Son olarak dergimiz aracılığı ile Sivaslı Sanayici ve İşadamlarına göndermek istediğiniz bir mesaj var mı? Sadece Kütüğünde değil de yüreğinde de Sivas yazan bütün iş adamlarımızın işlerinde kolaylıklar ve başarılar dilerim. Bu içerik 5918 defa okundu. DİĞER HABERLER Sivkon Sivas Konfederasyonu 3. Olağan genel kurulunda Metin Yarım Başkanlığında liste seçimi ile devam. Şenel ÇOBANOĞLU, ZASİAD’ın 6. Dönem Başkanı olarak seçildi.DİVSİAD GENEL KURUL“50’den fazla ülkeye Paslanmaz çelik ihraç ediyoruz”Demir Çelik Ürünlerinde Güvenilir Çözümler“Yeni fabrika yatırımlarımızla pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz”DİVRİĞİ’Lİ ÖĞRENCİLERE TABLETLER TESLİM EDİLDİAnkara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde performans testleri başladıSivas'ın Pamukkale'si Altınkale hizmete açıldıSivas Ticaret ve Sanayi Odamız (STSO) Şubat ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.